Kolmården

Kolmårdenin historia

Ruotsin suurin ja vanhin huvipuisto, Kolmården, sijaitsee lähellä Norrköpingiä. Puisto perustettiin vuonna 1965 ja se on siitä lähtien tarjonnut vierailijoilleen unohtumattomia elämyksiä ja huvittelua. Alun perin puisto tunnettiin pelkästään eläintarhana, mutta vuosien varrella se on laajentunut ja kehittynyt monipuoliseksi viihdekeskukseksi.

Kolmårdenin alue on luonnonkaunis ja se ulottuu laajalle metsäalueelle. Puiston perustamisen tarkoituksena oli tarjota kävijöilleen mahdollisuus tutustua erilaisiin eläinlajeihin ja samalla edistää luonnonsuojelua. Puisto onkin ollut pitkään mukana luonnonsuojelutyössä ja se on tehnyt merkittävää työtä uhanalaisten eläinlajien suojelussa. Kolmårdenin eläintarhalla on suomalainen juuret, sillä sen perustaja Herbert Williams oli suomalaisen Ursan jäsen.

Nähtävyydet ja eläimet Kolmårdenissa

Kolmårdenin eläintarha on yksi suosituimmista nähtävyyksistä puistossa. Tarhassa vieraat pääsevät näkemään laajan valikoiman erilaisia eläimiä, aina jättiläispandoista ja tiikereistä aina simpansiinien ja pingviinien kaltaisiin eläimiin. Kävijät voivat seurata eläinten elämää ja oppia samalla paljon eri eläinlajien käyttäytymisestä ja luonnosta. Eläintarhassa on myös useita erilaisia show-esityksiä, joissa esitellään eläimien taitoja ja kykyjä.

Toinen suosittu nähtävyys Kolmårdenissa on safaripuisto, jossa vieraat voivat ajaa autolla ja ihailla erilaisia villieläimiä niiden luonnollisessa ympäristössä. Safarilla pääsee lähelle esimerkiksi sarvikuonoja, seepruja ja kirahveja, ja saa samalla upeita valokuvia muistoksi. Safarilla turvallisuus on tärkeässä roolissa ja vierailijoita opastetaan pysymään autoissaan ja noudattamaan annettuja ohjeita.

Kolmårdenissa on myös erilaisia huvituksia ja aktiviteetteja kaikenikäisille vierailijoille. Puistossa sijaitsee vesipuisto, jossa voi nauttia erilaisista vesiliukumäistä ja altaista. Lisäksi puistossa on useita huvipuistolaitteita, kuten vuoristoratoja, karuselleja ja vuoristorata, jotka tarjoavat jännitystä ja hupia rohkeimmille vierailijoille.

Huvipuistolaitteet Kolmårdenissa

Kolmårdenin huvipuistolaitevalikoima on monipuolinen ja tarjoaa jännitystä ja hauskanpitoa eri ikäisille vierailijoille. Puistossa on useita erilaisia vuoristoratoja, joista suosituimpia ovat Tranan ja Delfinen. Trana on perinteinen puinen vuoristorata, joka tarjoaa riemukasta menoa perheen pienimmillekin. Delfin on puolestaan uudempi ja vauhdikkaampi vuoristorata, joka tarjoaa adrenaliinia ja vauhtia kaipaaville vierailijoille.

Muita suosittuja huvipuistolaitteita Kolmårdenissa ovat muun muassa karusellit, liukumäet ja vuoristorata. Näiden lisäksi puistossa on myös kullanhuuhdontapaikka, jossa voi kokeilla onneaan ja etsiä aarteita hiekan seasta. Kolmårdenin huvipuisto tarjoaa siis paljon erilaisia aktiviteetteja ja elämyksiä, jotka takaavat onnistuneen päivän vierailun puistossa.

Kolmården on kasvanut vuosien varrella yhdeksi Ruotsin suosituimmista huvipuistoista ja se tarjoaa vierailijoilleen mahtavia kokemuksia ja unohtumattomia elämyksiä. Puiston kaunis luonto ja monipuolinen tarjonta tekevät siitä houkuttelevan kohteen niin lapsiperheille kuin seikkailua etsiville nuorille ja aikuisillekin. Kolmårdenin eläintarha ja huvipuisto tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua eläimiin ja samalla viettää hauskaa päivää erilaisten huvipuistolaitteiden parissa.

Esitykset ja näytökset Kolmårdenissa

Kolmården on yksi Ruotsin suurimmista ja suosituimmista huvipuistoista. Se sijaitsee Norrköpingissä Itä-Götanmaalla ja tarjoaa huikeita esityksiä ja näytöksiä vierailijoilleen. Yksi Kolmårdenin päätapahtumista on delfiiniesitys, joka järjestetään Delfinaariossa. Tässä esityksessä koulutetut delfiinit tekevät erilaisia temppuja ja taidokkaita hyppyjä yleisön viihdyttämiseksi. Esityksen aikana voit oppia paljon delfiineistä ja niiden käyttäytymisestä.

Toinen suosittu näytös Kolmårdenissa on kotkaesitys, joka järjestetään maailman suurimmassa kotkakeskuksessa. Tässä esityksessä pääset näkemään erilaisia kotkia ja muita lintuja lentämässä vapaasti ilmassa. Esityksessä kerrotaan myös lintujen elämästä ja tavoista. Tämä näytös tarjoaa upeita maisemia ja unohtumattomia hetkiä luonnosta nauttien.

Kolmårdenissa järjestetään myös leopardinäytöksiä. Näissä näytöksissä voit nähdä upeita leopardikissoja lähietäisyydeltä ja oppia lisää näiden harvinaisten eläinten elintavoista ja suojelutarpeesta. Näytöksen aikana saat myös tietoa Kolmårdenin leopardin suojeluohjelmasta ja siitä, miten voit auttaa näiden uhanalaisten eläinten säilymistä luonnossa.

Ruokailu- ja ostosmahdollisuudet Kolmårdenissa

Kun vierailet Kolmårdenissa, voit nauttia herkullista ruokaa useissa eri ravintoloissa ja kahviloissa. Puistosta löytyy erilaisia ruokailuvaihtoehtoja, kuten pikaruokaravintoloita, buffet-ravintoloita ja kahviloita. Voit valita esimerkiksi hampurilaisen, pitsan, salaatin tai vaikka perinteisen ruotsalaisen lohiperunamaistiaisen. Jälkiruoaksi voit herkutella pehmytjäätelöllä tai erilaisilla makeisilla.

Kolmårdenissa on myös monia kauppoja, joista voit ostaa matkamuistoja ja lahjoja itsellesi tai ystävillesi. Puistosta löytyy useita lelukauppoja, vaatekauppoja ja matkamuistoja myyviä kojuja. Voit ostaa vaatteita, pehmoleluja, julisteita, avaimenperiä ja paljon muuta. Ostosten tekeminen Kolmårdenissa on hauska tapa muistaa ikimuistoista päivää huvipuistossa.

Majoitus Kolmårdenin lähistöllä

Jos haluat viettää enemmän aikaa Kolmårdenissa ja sen lähistöllä, voit majoittua jossain alueen hotelleista tai lomakeskuksista. Lähin hotelli Kolmårdeniin on Kolmårdenin hotelli, joka tarjoaa mukavat ja viihtyisät huoneet vierailijoilleen. Hotellissa on myös ravintola ja baari, jossa voit rentoutua päivän jälkeen huvipuistossa.

Jos haluat majoittua luonnonhelmassa, voit valita joko leirintäalueen tai mökin Kolmårdenin lähellä sijaitsevasta luonnonpuistosta. Näissä majoitusvaihtoehdoissa pääset nauttimaan upeista maisemista ja luonnon rauhasta. Voit vaikka grillata omalla pihalla ja rentoutua saunan lämmössä päivän seikkailuiden jälkeen.

Majoitus Kolmårdenin lähistöllä tarjoaa mahdollisuuden pidempään vierailuun ja antaa sinulle enemmän aikaa nauttia kaikista huvipuiston tarjoamista aktiviteeteista. Voit tutustua alueen muihin nähtävyyksiin ja aktiviteetteihin, kuten Norrköpingin kaupunkiin tai nähdä muita eläimiä Östergötlandin eläintarhassa. Majoituksesta riippumatta viihdyt varmasti Kolmårdenin upeassa luonnossa ja huvipuiston jännittävissä näytöksissä ja esityksissä.

Kuljetusvaihtoehdot Kolmårdeniin

Kolmården sijaitsee noin 150 kilometriä Tukholmasta etelään ja sinne pääsee helposti eri kuljetusvaihtoehdoilla. Jos matkustat Tukholmaan lentäen, voit jatkaa matkaa junalla tai autolla. Tukholman lähellä sijaitsevalta Skavstan lentokentältä on myös hyvät kulkuyhteydet Kolmårdeniin.

Juna on kätevin tapa matkustaa Kolmårdeniin, sillä huvipuisto sijaitsee aivan Norrköpingin vieressä, jonne junat kulkevat säännöllisesti Tukholmasta. Junamatka kestää noin tunnin, ja voit ostaa junaliput joko etukäteen verkosta tai suoraan asemalta. Kolmårdenin juna-asemalta on lyhyt bussimatka huvipuistoon, ja bussit kulkevat säännöllisesti kävijöiden tarpeiden mukaan.

Autolla ajaminen Kolmårdeniin on myös hyvä vaihtoehto, jos haluat matkustaa omalla aikataulullasi. Huvipuistossa on runsaasti pysäköintitilaa, mutta kannattaa huomata, että sesonkiaikoina parkkipaikat voivat täyttyä nopeasti, joten olisi hyvä saapua ajoissa. Huvipuisto sijaitsee E4-moottoritien varrella, joten navigointi sinne on helppoa. Lisäksi Kolmårdenissa on maksuton Park & Ride -järjestelmä, jossa voit jättää auton tien varressa olevaan parkkipaikkaan ja jatkaa matkaa bussilla huvipuistoon.

Vinkkejä vierailuun Kolmårdenissa

Kolmården on yksi Ruotsin suurimmista ja suosituimmista huvipuistoista, ja siellä on paljon nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille. Tässä muutamia vinkkejä vierailuun Kolmårdenissa:

1. Suunnittele päiväsi etukäteen: Kolmårdenissa on paljon erilaisia aktiviteetteja, esityksiä ja eläinkohteita. Tarkista etukäteen päivän aikataulu ja suunnittele, mitä haluat nähdä ja tehdä. Näin voit optimoida aikasi huvipuistossa ja varmistaa, ettet jää paitsi mistään tärkeästä.

2. Tutustu eläimiin: Kolmårdenissa on erittäin suuri eläinpuisto, jossa on yli 500 eläintä. Suosittelemme varaamaan aikaa eläinten tarkkailuun ja esimerkiksi osallistumaan delfiiniesityksiin tai norsujen ruokintaan. Tämä tarjoaa ainutlaatuisia kokemuksia ja mahdollisuuden oppia lisää eri lajeista ja niiden suojelusta.

3. Koe hurjimmat laitteet: Kolmårdenissa on myös useita jännittäviä huvipuistolaitteita, kuten Wildfire-puinen vuoristorata. Jos pidät nopeista ja vauhdikkaista elämyksistä, kiipeä johonkin laitteeseen ja anna adrenaliinin virrata. Muista, että tällaiset laitteet voivat aiheuttaa jonotusta, joten suosittelemme saapumaan ajoissa tai käyttämään Fast Pass -ohituslippuja.

Kolmårdenin kansainvälinen tunnustus

Kolmården on saanut runsaasti kansainvälistä tunnustusta huvipuistona ja eläintarhan toiminnastaan. Huvipuisto on nimetty useita kertoja Ruotsin parhaaksi huvipuistoksi ja eläintarha on hyväksytty European Association of Zoos and Aquaria (EAZA) -järjestön jäseneksi.

Kolmårdenin merkittävin saavutus on kuitenkin SeaWorld-palkinto, joka myönnettiin huvipuistolle vuonna 2018. SeaWorld-palkinto on arvostettu kansainvälinen tunnustus merkittävästä työstä valaiden ja delfiinien hyvinvoinnin edistämiseksi. Kolmården on erityisen ylpeä tästä palkinnosta, koska se tunnustaa huvipuiston sitoutumisen eläinten hyvinvointiin ja lajien suojeluun.

Kolmårdenin saavutukset eivät rajoitu vain palkintoihin ja tunnustuksiin. Huvipuisto on myös osa useita kansainvälisiä tutkimusohjelmia, jotka pyrkivät ymmärtämään ja suojelemaan uhanalaisia eläinlajeja. Nämä tutkimusohjelmat tarjoavat arvokasta tietoa eläinten käyttäytymisestä ja auttavat suunnittelemaan tehokkaita suojeluohjelmia.

Jätä kommentti