Koiran kanssa

Matkustaminen koiran kanssa Ruotsiin

Suunnitteletko matkaa Ruotsiin ja haluat ottaa lemmikkikoirasi mukaan? Ei hätää! Tässä artikkelissa käymme läpi kaiken tarvittavan tiedon matkustamisesta koiran kanssa Ruotsiin. Ruotsi on lemmikkienystävällinen maa, ja siellä on monia hienoja kohteita, joissa voit viettää aikaa yhdessä karvaisen ystäväsi kanssa.

Ruotsin lemmikkiystävälliset säännöt ja vaatimukset

Ruotsi asettaa tiettyjä vaatimuksia lemmikkieläimille, jotka saapuvat maahan. Tärkeimpiä vaatimuksia ovat seuraavat:

 1. Lemmikin tunnistusmerkintä: Koirallasi tulee olla mikrosiru tai selvästi luettava tatuointi, joka toimii tunnistemerkintänä.
 2. Rabies-rokotus: Koirallasi tulee olla voimassa oleva rabies-rokotus, ja sen on oltava annettu vähintään 21 päivää ennen matkaa.
 3. Lemmikkieläinpassi: Koirallasi tulee olla EU:n lemmikkieläinpassi, johon on merkitty kaikki tarvittavat tiedot, kuten tunnistusmerkinnät ja rokotustiedot.
 4. Loishäätö: Koirasi tulee olla hoidettu sisä- ja ulkoloisten varalta ennen matkaa.

Matkustaminen Ruotsiin

 1. Lentokone: Jos matkustat koiran kanssa lentäen, tarkista lentoyhtiön säännöt ja vaatimukset lemmikkien kuljettamisesta. Useimmat lentoyhtiöt vaativat erillisen varauksen lemmikkikuljetusta varten, ja koiran on yleensä matkustettava ruumassa.
 2. Laiva: Laivamatkustus on yleinen tapa matkustaa Ruotsiin, erityisesti Suomesta. Useimmat laivayhtiöt tarjoavat lemmikkien kuljetuspalveluita, ja koirat voivat matkustaa joko hytissä tai lemmikkialueilla laivan kanssa.
 3. Junat ja linja-autot: Ruotsin junat ja linja-autot sallivat yleensä koirien matkustamisen, mutta tarkista aina etukäteen yhtiön säännöt ja vaatimukset. Joissakin tapauksissa tarvitaan erillinen lippu lemmikille.

Koiraystävälliset paikat Ruotsissa

Ruotsissa on monia upeita kohteita, joissa voit nauttia matkasta koirasi kanssa. Tässä muutamia suosituksia:

 1. Koirapuistot: Ruotsissa on useita koirapuistoja, joissa koirasi voi tavata muita koiria ja nauttia vapaasta juoksusta. Esimerkiksi Tantolundenin koirapuisto Tukholmassa on suosittu paikka koiranomistajien keskuudessa.
 2. Luontokohteet: Ruotsin upeat luontokohteet tarjoavat loistavia mahdollisuuksia koiran kanssa retkeilyyn. Esimerkiksi Abisko kansallispuisto Pohjois-Ruotsissa on upea paikka tutkia yhdessä lemmikkisi kanssa.
 3. Ravintolat ja kahvilat: Ruotsissa on monia koiraystävällisiä ravintoloita ja kahviloita, joissa voit nauttia aterioista koirasi seurassa. Monet paikat tarjoavat myös erityisiä koiramenuita.

Huomioitavaa matkan aikana

 1. Turvallisuus: Huolehdi koirasi turvallisuudesta matkan aikana. Varmista, että se on kiinnitetty turvallisesti autossa tai julkisissa kulkuvälineissä. Käytä tarvittaessa koiran turvavyötä tai -häkkiä.
 2. Majoitus: Valitse koiraystävällinen majoitusvaihtoehto, jossa koirasi on tervetullut. Useat hotellit, lomamökit ja leirintäalueet Ruotsissa tarjoavat erityisiä palveluita ja tiloja koirille.
 3. Eläinlääkäripalvelut: Ennen matkaa tarkista lähialueen eläinlääkäripalvelut ja pidä yhteystiedot saatavilla mahdollisten hätätilanteiden varalta.

Yhteenveto

Matkustaminen koiran kanssa Ruotsiin voi olla mukava kokemus sekä sinulle että lemmikillesi. Noudattamalla Ruotsin vaatimuksia ja suunnittelemalla matkasi hyvin voit varmistaa turvallisen ja nautinnollisen matkan. Muista tutustua koiraystävällisiin kohteisiin ja tarjolla oleviin palveluihin, jotta voitte viettää unohtumattomia hetkiä yhdessä Ruotsin upeissa maisemissa.

Linkkejä

 1. Ruotsin tulli – Lemmikkien maahantuonti: https://www.tulli.fi/fi/yrityksille/tietoa-yritysasiakkaille/elaimet/lemmikkien-maahantuonti
  • Tullin virallinen sivusto, jossa on tietoa lemmikkien maahantuontivaatimuksista Ruotsiin.
 2. Visit Sweden – Koiraystävällinen Ruotsi: https://www.visitsweden.com/syotavan-ja-juotavan-tuoksua-lapsia-ja-lemmikkeja/koiraystavallinen-ruotsi/
  • Visit Swedenin sivusto tarjoaa vinkkejä koiraystävällisiin kohteisiin ja aktiviteetteihin Ruotsissa.
 3. Ruotsin matkailusivusto – Lemmikkien kanssa matkustaminen: https://www.visitsweden.com/lev-ut-och-njut/livsstil/din-semester-med-din-hund/
  • Ruotsin matkailusivusto tarjoaa tietoa lemmikkien kanssa matkustamisesta Ruotsissa, mukaan lukien majoitusvaihtoehdot ja aktiviteetit.
 4. Ruotsin junaliikenne – Lemmikkien matkustusohjeet: https://www.sj.se/sv/resa/hund-och-katt.html
  • Ruotsin junaliikenteen viralliset sivut, joilla on tietoa lemmikkien matkustusohjeista ja säännöistä junissa.
 5. Ruotsin laivayhtiöt – Lemmikkien kuljetuspalvelut: https://www.tallinksilja.fi/aiheet/kotiin/kotiin-lemmikkisi-kanssa
  • Tallink Siljan sivusto tarjoaa tietoa lemmikkien kuljetuspalveluista laivoilla, joiden avulla voit matkustaa koirasi kanssa Ruotsiin.
 6. Koiran kanssa makustaminen: https://avuton.com/matkat/koiran-kanssa
  • Laaja artikkeli koiran kanssa matkustamisesta ulkomaille.

 

Toivottavasti näistä linkeistä on hyötyä ja ne tarjoavat lisätietoa koiran kanssa matkustamisesta Ruotsiin.

Jätä kommentti