Vimmerby

Vimmerby

Ruotsin suosituin perhekohde Smålandissa lienee Astrid Lindgrenin synnyinkaupunki Vimmerby. Astrid Lindgrenin satumaailmassa seikkailevat ruotsalaiskirjailijan kuuluisat satuhahmot Peppi Pitkätossu ja Vaahteramäen Eemeli. Nämä hahmot ovat ottaneet paikkansa suomalaisen lapsille suunnatun kertomakirjallisuuden klassikoiden joukossa.

Kaupungissa on tähän teemaan perustava Astrid Lingrenin maailma -niminen huvipuisto, jonka teema on Lingrenin sadut joihin monet ovat rakastuneet. Isolle alueelle on sijoitettu kaikki kirjoista ja televisioista tutut hahmot: lapsille on tiedossa unohtumattomia hetkiä tuttujen hahmojen parissa! Satumaailma on rakennettu lasten mittakaavaan sopivaksi, samoin kuin talo jossa taas kaikki huonekalut ovat niin suuria, että voi kuvitella miltä oikeat talot todellisuudessa näyttävät lapsen silmissä.

Alueen päärakennuksessa on hyvin jäsennetty Ruotsin ensimmäinen Astrid Lindgren-museo. Museossa on monia valokuvia niin Astridin kuin Peppi Pitkätossunkin pitkän elämän varrelta. Puistoon kuuluu oma mökkikylä ja leirintäalue.

Myös aikuisille on tiedossa unohtumattomia hetkiä tässä Kalmarin läänin idyllissä: Vimmerbyn läpi vuolaasti virtaava Stångån -joki on upeaa katseltavaa. Kaupungin yksi vetovoimatekijöistä on myös sen keskiaikaiset talot: vanhat puutalot saavat mielikuvituksen laukkaamaan, jolloin matkailija voi hetkeksi irrottautua stressaavasta arjestaan ja antautua ylenpalttisen tutkimisen riemuun. Kaupungilla on myös historiallista arvoa: olihan Vimmerby yksi Itä-Götanmaan alueen yksi tärkeimmistä kauppapaikoista keskiajalla.

Kaupunki sijaitsee Etelä-Ruotsissa Kalmarin läänissä. Alue toimii Vimmerbyn kunnan keskustana ja sen pieni asiakasluku takaa rauhallisen hengähdyspaikan matkailun lomassa: hektiset Tukholma ja Göteborg on hyvä vaihtaa välillä rennon rauhalliseen Vimmerbyhyn! Pidemmällä lomalla Vimmerby toimii sijaintinsa tähden oivana välikohteena Tukholman ja Göteborgin välillä. Erityisesti lapsiperheille Vimmerbyllä on paljon annettavaa!

 

Jätä kommentti