Lapsiperheiden Tukholma


Tukholma on todellinen lapsiperheiden kaupunki. Perheille suunnattuja pääkohteita ovat lukuisat uimarannat, museot, huvipuisto, eläinpuisto ja Skanseninen ulkoilmamuseo. Kaikenlaistatekemistä on tarjolla ja vain taivas on rajana suunnitellessasi unohtumatonta lomamatkaa! Tässä joitakin helmiä kohteista, jotka saavat perheen pienimpien silmät loistamaan!

Junibackenin satumaailmassa lapsesi pääsevät unohtumattomalle vierailulle eri ruotsalaisten satujen maailmaa. Satutalo perustuu Astrid Lingrenin kirjallisuudessa kuvailtuihin ympäristöihin ja hahmoihin. Näitä hahmoja ovat mm. kuuluisat Peppi Pitkätossu, Vaahteramäen Eemeli ja Katto Kassinen.

Leijuva satujuna on ehdoton kohokohta satumaailmassa. Junan reitillä kierrät henkeäsalpaavaan satumatkan, mm. Kissankulmalle ja Katto Kassisen hurjiin seikkailuihin! Pääset tervehtimään myös kuuluisaa Ronja Ryövärintytärtä. Matka huipentuu Leijonamielen veljesten kohtaamiseen Nangijalassa.

Muuta nähtävää on mm. lastenteatteri, kirjakauppa ja ravintola. Satutalon löydät Djurgårdenin saarelta!

Toinen tärkeistä kohteista on Skansenin upea eläinpuisto. Siellä pääset tutustumaan syvemmin uljaisiin villieläinlajeihin. Puiston asukkeja ovat mm. ahma, susi, maakarhu, hirvi, punakettu, villisika ja hylje. Eläinpuistossa on myös akvaario, jossa kohtaat eksoottisia eläimiä silmästä silmään. Apinat ja papukaijat saavat takuulla lapsissasi aikaan lukuisia naurunremakoita. Älä unohda myöskään Lil Skansenia! Siellä vipeltävät pienemmät eläimet, jotka suloisuudessaan koskettavat myös raavasta suomalaista miestä.

Vanhankaupungin kuninkaanlinna on yksi suosituimmista Tukholman kohteista. Myös lapsiperheet viihtyvät linnassa. Linnan sisällä ja ulkopuolella riittää ihmettelemistä. Opastetun kierroksen aarrekammio on lasten kestosuosikki.

Kuninkaanlinnan lapsille suunnattu museo on Livrustkammaren museo kutsuu lapsia tutustummaan Ruotsin hovin historiaan. Siellä tytöt pääsevät nauttimaan kuninkaallisesta pukuloistosta ja pienet pojat pääsevät leikkimään roolileikkejä ritareina.

Tom Tits -tiedekeskuksessa kävijät viettävät ilomielin koko päivän keskuksessa. Keskus tarjoaa koko perheelle hauskan tavan tutustua tieteen ihmemaahan. Erilaiset työpajat tarjoavat upean mahdollisuuden tutustua fysiikkaan, kemiaan ja matematiikkaan. Lapset pääsevät tekemään hervottomia kokeita!

Nelikerroksinen tiedekeskus sijaitsee Södertäljessä. Se on siis noin 30 minuutin ajomatkan päässä Tukholmasta. Pääset sujuvasti perille joko paikallisjunalla tai bussilla. Kesäisin tiedekeskus järjestää toimintaa myös piha-alueella, joteen kannattaa varata käyntiin vähintään puoli päivää.

Tekniikan museon Megamind-näyttely tarjoaa henkeäsalpaavia vuorovaikutuksellisia ongelmanratkaisurasteja ja multisensorisia haasteita. Pääset testamaan näyttelyssä, voitko säveltää ajatuksen voimalla tai katseella piirtää paperille.

Museon liikuntaosasto tarjoaa fyysisiä haasteita. Voit mitata hyppysi korkeuden ja laskea Matterhornilla virtuaalimäessä. Labyrintti ja putkiliukumäki tarjoavat pienemmille tekemistä, isommat lapset viihtyvät 4D-elokuvanäyttämössä.

Myös lukuisat leikkipuistot tarjoavat monipuolista liikunnallista toimintaa. Kauniit puisto suorastaan kutsuvat leikkijöitä kauniina kesäpäivänä. Näitä puistoja ovat mm. Bryggartäppanin puisto, joka muistuttaa tyyliltään 100-luvun Södermalmia. Pajassa ja verstaassa lapsesi pääsevät tutustumaan menneisyyden esineisiin. Myös pieni puinen labyrintti ja iso puuhevonen ovat lasten kestosuosikkeja.

Ehdoton mainittava on myös Kungholmenin huikea leikkipuisto Lekbosken, joka soveltuu yli 5-vuotiaille. Liisa Ihmemaa -teemainen puisto säväyttää valtavilla pöllöillään, jättikukillaan, sienillään ja ötököillä, jotka saavat villienkin lasten mielikuvitukset laukkaamaan.

Grönalundin huvipuisto kruunaa lapsiperheen matkan Tukholmaan. Sen seitsemän upeaa, uniikkia vuoristorataa odottavat hurjapäitä kokemaan elämää suurempia vauhteja. Upeat maisemat odottavat katselijaansa. Grönalund on kuitenkin paljon muutakin kuin pelkkä hurjapäiden huvipuisto. Sen kesymmät laitteet soveltuvat myös perheen pienemmille ja herkkävatsaisille vanhemmille.

Huvipuisto järjestää säännöllisesti myös muuta ohjelmaa. Ehdoton kruunu ohjelmatarjonnan keskellä on kesäiset konsertit, joissa lavaa tähdittävät sekä ruotsalaiset että kansainväliset artistit. Löydät Grönalundin Djurgårdenista, Skansenin lähettyviltä.