Öölanti

Öölanti

Ruotsin suurin saari tarjoaa upeita maisemia ja kuninkaallista tunnelmaa

Öölannin saari on 16 kilometriä kapea ja 137 kilometriä pitkä. Öölantiin johtaa pitkä 6 kilometriä pitkä silta kuvankauniista, historiallisesta Kalmarin kaupungista. Kyseessä on Ruotsin suurin saari, mikä jättää Gotlannin ja muut pienemmät saaret varjoonsa! Ruotsin kuninkaallinen perhe viihtyy kesäisin Öölannin saarella useita viikkoja, eikä ihme -Sollidenin linna puistoineen, saaren ainutlaatuinen luonto, tuulimyllyt ja majakat sekä idylliset kylät ihastuttavat myös vähemmän kuninkaallisia kävijöitä. Alueen tärkeimmät elinkeinot ovat kalastus, lampaan kasvatus, kalkkikivenlouhinta ja matkailu. Tämä näkyy myös saaren asutuksessa, mikä koostuu pienemmistä kunnista ja kylistä: ainut kaupunki on Borgholm. Saarella on kuitenkin paljon tekemistä ja vahva historiallinen tausta, joten alue ei jätä turistia kylmäksi.

Tutustu Öölannin linnoihin ja rikkaaseen historialliseen perintöön

Sollidenin linnan lähellä sijaitsee myös Borgholmin linna. Linnan rakentaminen aloitettiin 1200-luvun jälkipuoliskolla, jolloin paikalle tehtiin pyöreä linnoitettu torni. Linna tuhoutui tulipalon seurauksena, jonka seurauksena rakennuksesta on nykyään jäljellä vain rauniot. Borgholmin linna on Öölannin suosituin turistikohde, ja siellä järjestetään kesäisin näyttelyitä ja konsertteja. Saarella on myös paljon muuta nähtävää ja koettavaa: Sollidenin ja Borgholmin linnojen lisäksi matkailijoita vetävät puoleensa myös arkeologiset nähtävyydet, kaunis sää ja hehkuva kesäinen luonto. Etelä-Öölannin viljelyseutu on myös ehdoton nähtävyys luonnosta kiinnostuneille -alvari eli kalkkikiviylänkö on erityisen kiinnostava nähtävyys luonnon saralla. Alue on UNESCON maailmanperintökohde, mikä herättää myös tuikitavallisen turistin mielenkiinnon.

Hauskaa ja seikkailua koko perheelle Öölannin eläinpuistossa ja huvipuistossa

Öölannissa on myös eläinpuisto, mikä takaa sen, että lapsille ei aika käy pitkäksi tässä kesäisessä ihmemaassa. Puistossa on uhanalaisia eläimiä läheltä ja kaukaa -ajan käydessä pitkäksi lapsia innostaa varmasti kesäinen seikkailu ”Merirosvosaarella”, joka on 15 000 neliön kokoisessa jättimäisessä vesihuvipuistossa. Vesipuistossa polskimisen jälkeen on upea suunnata alueella sijaitsevaan Funpark-huvipuistoon, jonka laitteissa aika ei tule käymään pitkäksi kovimmallakaan hurjapäällä.

Öölannin saaren monipuolinen tarjonta

Öölanti on Ruotsin suurin saari, joka tarjoaa upeita kokemuksia niin kuninkaallisille kuin tavallisille matkailijoillekin. Saarella voi ihastella Sollidenin linnaa puistoineen, tutustua saaren ainutlaatuiseen luontoon ja vierailla idyllisissä kylistä koostuvassa asutuksessa. Kalastus, lampaan kasvatus, kalkkikivenlouhinta ja matkailu ovat alueen tärkeimmät elinkeinot, mikä heijastuu myös saaren tunnelmallisessa ilmapiirissä.

Borgholmin linna ja Öölannin muut nähtävyydet

Sollidenin linnan lähistöllä sijaitsee Borgholmin linna, joka on Öölannin suosituin turistikohde. Vaikuttavan linnoituksen rauniot tarjoavat historiallisia elämyksiä ja kesäisin linnassa järjestetään näyttelyitä ja konsertteja. Öölannin kauneus ei rajoitu pelkästään linnoihin, vaan saarella voi tutustua myös arkeologisiin nähtävyyksiin, ihailla hehkuvaa kesäistä luontoa ja vierailla Etelä-Öölannin viljelyseudulla, joka on UNESCOn maailmanperintökohde. Saaren eläinpuisto tarjoaa iloa ja seikkailua lapsille, jotka voivat nauttia uhanalaisten eläinten näkemisestä ja viettää hauskaa aikaa jättimäisessä vesihuvipuistossa.

Öölanti tarjoaa siis monipuolisia aktiviteetteja ja nähtävyyksiä, joista jokainen matkailija voi löytää jotain kiinnostavaa. Olipa kyseessä historialliset linnoitukset, luonnonkauniit maisemat tai lapsille suunnatut huvipuistot, Öölanti lumoaa kävijänsä ainutlaatuisella tunnelmallaan.

Jätä kommentti