Öölanti

Öölanti

Öölannin saari on 16 kilometriä kapea ja 137 kilometriä pitkä. Öölantiin johtaa pitkä 6 kilometriä pitkä silta kuvankauniista, historiallisesta Kalmarin kaupungista. Kyseessä on Ruotsin suurin saari, mikä jättää Gotlannin ja muut pienemmät saaret varjoonsa! Ruotsin kuninkaallinen perhe viihtyy kesäisin Öölannin saarella useita viikkoja, eikä ihme -Sollidenin linna puistoineen, saaren ainutlaatuinen luonto, tuulimyllyt ja majakat sekä idylliset kylät ihastuttavat myös vähemmän kuninkaallisia kävijöitä. Alueen tärkeimmät elinkeinot ovat kalastus, lampaan kasvatus, kalkkikivenlouhinta ja matkailu. Tämä näkyy myös saaren asutuksessa, mikä koostuu pienemmistä kunnista ja kylistä: ainut kaupunki on Borgholm. Saarella on kuitenkin paljon tekemistä ja vahva historiallinen tausta, joten alue ei jätä turistia kylmäksi.

Sollidenin linnan lähellä sijaitsee myös Borgholmin linna. Linnan rakentaminen aloitettiin 1200-luvun jälkipuoliskolla, jolloin paikalle tehtiin pyöreä linnoitettu torni. Linna tuhoutui tulipalon seurauksena, jonka seurauksena rakennuksesta on nykyään jäljellä vain rauniot. Borgholmin linna on Öölannin suosituin turistikohde, ja siellä järjestetään kesäisin näyttelyitä ja konsertteja. Saarella on myös paljon muuta nähtävää ja koettavaa: Sollidenin ja Borgholmin linnojen lisäksi matkailijoita vetävät puoleensa myös arkeologiset nähtävyydet, kaunis sää ja hehkuva kesäinen luonto. Etelä-Öölannin viljelyseutu on myös ehdoton nähtävyys luonnosta kiinnostuneille -alvari eli kalkkikiviylänkö on erityisen kiinnostava nähtävyys luonnon saralla. Alue on UNESCON maailmanperintökohde, mikä herättää myös tuikitavallisen turistin mielenkiinnon.

Öölannissa on myös eläinpuisto, mikä takaa sen, että lapsille ei aika käy pitkäksi tässä kesäisessä ihmemaassa. Puistossa on uhanalaisia eläimiä läheltä ja kaukaa -ajan käydessä pitkäksi lapsia innostaa varmasti kesäinen seikkailu ”Merirosvosaarella”, joka on 15 000 neliön kokoisessa jättimäisessä vesihuvipuistossa. Vesipuistossa polskimisen jälkeen on upea suunnata alueella sijaitsevaan Funpark-huvipuistoon, jonka laitteissa aika ei tule käymään pitkäksi kovimmallakaan hurjapäällä.

 

Jätä kommentti