Haaparannan ravintolat

Haaparanta, pieni kaupunki Ruotsin ja Suomen rajalla, on suosittu matkakohde monille suomalaisille. Monet matkaavat tänne edullisen ostosmahdollisuuksien takia, mutta kaupungissa on myös paljon tarjottavaa ruokakulttuurin ystäville. Haaparannan ravintolat ovat mainio tapa tutustua alueen makuun ja tarjontaan, ja ne tarjoavat mielenkiintoisen sekoituksen suomalaista, ruotsalaista ja kansainvälistä keittiötä.

Haaparannan ravintolat tarjoavat monenlaisia herkkuja aina perinteisistä ruotsalaisista aterioista kansainvälisiin makuelämyksiin. Alueen perinneruokaa pääsee maistamaan esimerkiksi erilaisissa kalaa ja metsän antimia tarjoavissa ravintoloissa. Ruokakulttuuri on vahvasti sidoksissa luontoon ja perinteisiin, ja paikallisissa ravintoloissa pääsee todella syventymään ruotsalaiseen ruokaperinteeseen.

Monissa Haaparannan ravintoloissa on myös vahvaa suomalaista vaikutusta. Suomalaista ruokaa pääsee maistamaan esimerkiksi savuisissa kahviloissa ja luonnonmateriaaleihin erikoistuneissa ravintoloissa. Suomalaiset perinneruoat, kuten karjalanpiirakat, metsäsienikeitto ja poronkäristys, ovat suosittuja annoksia monissa ravintoloissa.

Ravintoloiden lisäksi Haaparannan ruokakulttuurista pääsee nauttimaan myös alueen markkinoilla ja tapahtumissa. Esimerkiksi joulumarkkinoilla voi maistella erilaisia perinteisiä jouluruokia ja herkkuja. Tapahtumat tarjoavat myös näyttämön erilaisille ruokaperinteisiin liittyville esityksille ja kilpailuille.

Haaparannan ravintolat ovat erinomainen tapa tutustua Ruotsin ja Suomen rajaseudun ruokakulttuuriin. Ne tarjoavat mahdollisuuden maistella perinteisiä ruokalajeja ja kokeilla uusia makuja. Haaparanta onkin hieno matkakohde kaikille ruokamatkailun ystäville, jotka haluavat sukeltaa pohjoismaisen keittiön saloihin.

 • Ravintola Amarillo: Amarillo on suosittu texmex-ravintola Haaparannassa. Ravintola tarjoaa laajan valikoiman meksikolaisia ruokia kuten nachoja, fajitaksia ja hampurilaisia. Amarillossa on rennon ilmapiirin ja hyvän ruuan lisäksi myös viihtyisä terassi.
 • Ravintola Chi Su: Chi Su on kiinalainen ravintola Haaparannassa. Ravintola tarjoaa perinteisiä kiinalaisia ruokia kuten kasvisvokkeja, kevätkääryleitä ja satay-kanaa. Chi Sun valikoimasta löytyy myös sushia ja thairuokia.
 • Ravintola Aura: Aura on tunnelmallinen ruotsalainen ravintola Haaparannassa. Ravintola tarjoaa makuja Ruotsin lähituottajilta ja panostaa erityisesti sesongin raaka-aineisiin. Aura tarjoaa niin lounasta kuin à la carte -annoksia.
 • Ravintola Sushirullen: Sushirullen on suosittu sushiravintola Haaparannassa. Ravintola tarjoaa laajan valikoiman tuoreita sushirullia ja nigireitä. Sushirullen toimii myös take away -ravintolana.
 • Ravintola Gaissa: Gaissa on perinteinen saamelainen ravintola Haaparannassa. Ravintola tarjoaa saamelaisia herkkuja kuten poronkäristystä, lohtusoppatuorejuustokakkua. Gaissalla on myös viihtyisä terassi.
 • Ravintola Andrum: Andrum on rento ruotsalainen ravintola Haaparannassa. Ravintola tarjoaa klassisia ruotsalaisia ruokia kuten lihapullia ja kalakeittoa. Andrumissa voi myös nauttia herkullisen brunssin.
 • Ravintola Primo Ciao Ciao: Primo Ciao Ciao on italialainen ravintola Haaparannassa. Ravintola tarjoaa herkullisia pastoja, pizzoja ja muita italialaisia ruokia. Primo Ciao Ciaossa voi myös maistella italialaisia viinejä.
 • Ravintola Ängelgränd: Ängelgränd on perinteinen ruotsalainen ravintola Haaparannassa. Ravintola tarjoaa perinteisiä ruokalajeja kuten kalaa, lihapullia ja juustokakkua. Ängelgrändissä voi myös nauttia upeista näkymistä Tornionjoelle.
 • Ravintola Borgmästaregården: Borgmästaregården on tyylikäs ruotsalainen ravintola Haaparannassa. Ravintolassa voi nauttia laadukkaista ruoista ja viineistä. Borgmästaregårdenissa on myös viihtyisä patioalue.
 • Ravintola O’Learys: O’Learys on urheiluravintola Haaparannassa. Ravintola tarjoaa laajan valikoiman pizzoja, burgereita ja muita amerikkalaisia ruokia. O’Learysissa voi myös seurata urheilulähetyksiä suurilta näytöiltä.
 • Ravintola Honoris: Honoris on fine dining -ravintola Haaparannassa. Ravintola tarjoaa taidokkaasti valmistettuja annoksia gourmet-ruokien ystäville. Honorisissa voi myös kokea makumatkan eri puolille maailmaa.
 • Ravintola Frank’s Corner: Frank’s Corner on suosittu hampurilaisravintola Haaparannassa. Ravintola tarjoaa valikoiman herkullisia hampurilaisia ja ranskalaisia. Frank’s Cornerissa voi myös koota oman hampurilaisensa valitsemalla haluamansa täytteet.
 • Ravintola Ravinteli Huber: Ravinteli Huber on perinteinen ruotsalainen ravintola Haaparannassa. Ravintola tarjoaa ruoanlaittoa perinteisiä menetelmiä kunnioittaen. Ravinteli Huberissa voi nauttia niin kausimenusta kuin à la carte -annoksista.
 • Ravintola Savon Kiina: Savon Kiina on kiinalainen ravintola Haaparannassa. Ravintola tarjoaa laaja valikoiman kiinalaisia ruokia kuten wokkeja, kevätrullia ja pekingin ankkaa. Savon Kiinassa voi myös nauttia buffetravintolasta.

Haaparanta Ruotsissa tarjoaa monipuolisen ja maukkaan valikoiman ravintoloita, jotka ovat varmasti jokaisen ruokailijan mieleen. Alueelta löytyy ravintoloita jokaiseen makuun ja budjettiin sopien, olit sitten kiinnostunut perinteisestä ruotsalaisesta keittiöstä tai haluaisit maistella kansainvälisiä herkkuja.

Tässä artikkelissa esittelimme muutamia Haaparannan suosituimpia ravintoloita sekä heidän tarjoamiaan herkkuja. Toivomme, että löysit listalta sopivan vaihtoehdon juuri sinun ruokahalullesi. Voit tutustua syvemmin jokaiseen ravintolaan klikkaamalla listaamme ja siirtymällä haluamallesi alasivulle.

Haluamme myös kuulla mielipiteesi! Jos olet käynyt jossakin näistä ravintoloista, jätä kommenttisi tälle sivulle tai kyseisen ravintolan alasivulle. Kerro meille, millaisen kokemuksen sait ja suosittele tai varoita muita ruokailijoita. Autat samalla muita lukijoita tekemään valinnan itselleen sopivan ravintolan suhteen.

Muista myös jakaa tietoa ja kokemuksiasi sosiaalisessa mediassa. Käytä hashtagia #HaaparannanRavintolat ja kerro seuraajillesi, missä ravintolassa kävit ja mitä tilasit. Näin voit inspiroida muita matkailijoita vierailemaan Haaparannassa ja nauttimaan herkullisista aterioista.

Toivotamme sinulle antoisia makumatkoja Haaparantaan! Muista tutustua myös muihin Ruotsin matkakohteisiin ja ravintoloihin, joista voit lukea lisää sivuiltamme.

Jätä kommentti