Djurgården

Djurgården

 

Djurgården on saari Tukholman keskustassa, josta löytyy paljon tekemistä ja nähtävää koko perheelle.

 

Gröna Lund on Djurgårdenilla sijaitseva suuri huvipuisto. Kyseessä on Ruotsin vanhin huvipuisto, jossa on yhteensä 30 erilaista laitetta, kuten esimerkiksi vuoristoratoja, Euroopan korkein vapaa pudotus, karuselleja, kummitusjuna, kummitustalo ja peilitalo. Lisäksi alueelta löytyy erilaisia ravintoloita.

 

Skansen on ulkoilmamuseo, joka on perustettu vuonna 1891 ja se on maailman vanhin. Ulkoilmamuseossa voi tutustua ruotsalaisten elämään ja rakennuksiin eri ajanjaksoilta, aina 1300-luvulta lähtien. Osa rakennuksista on tarkkoja kopioita, mutta suurin osa rakennuksista on alkuperäisiä. Alueella on opastettuja kierroksia ja paikka sopii ympärivuotiseksi käyntikohteeksi. Marras-joulukuussa Skansenilla järjestetään suosittuja joulumarkkinoita. Skansenilta löytyy myös oma eläintarha, missä on esillä pohjoismaisia eläimiä sekä erillinen akvaarioalue, missä  on nähtävillä harvinaisempia ja eksoottisempia eläimiä.

 

Junibacken on lasten kulttuuritalo ja satumaailma, jossa voi tutustua tuttujen ruotsalaisten lastenkirjojen maailmaan. Junibacken on saanut alkunsa ruotsalaisesta lastenkirjailijasta Astrid Lindgrenistä. Tarjolla on teatteria, musiikkia ja leikkiä, ja se on sopiva käyntikohde lasten kanssa.

 

Aquaria Vesimuseo esittelee veteen liittyviä asioita, kiertokulkua sekä vedessä eläviä eläimiä. Nähtävillä on muun muassa sademetsiä, koralliriuttoja, piraijoita, rauskuja, haita, sammakoita ja simpukoita. Trooppisten vesien lisäksi museossa esitellään myös pohjoismaiset vesistöt.

 

Vasa-museossa on nähtävillä 1600-luvulta säilynyt Vasa laiva, jonka oli tarkoitus olla yksi tärkeimmistä Ruotsin laivaston aluksista. Sotalaiva upposi myrskyn vuoksi merenpohjaan 1628. Yli 300 vuotta myöhemmin laiva saatiin nostettua lähes kokonaisuudesssaan ylös. Museossa on yhdeksän siihen liittyvää näyttelyä.

 

Nordiska museet esittelee Ruotsin kulttuurihistoriaa ja kansantiedettä. Museosta löytyy erilaisia

esineitä, valokuvia, vaatteita, koruja, kirjallisuutta, leluja sekä kalustettuja huoneita eri aikakausilta. Lapsille on oma leikkipaikka ja ravintolasta saa perinteistä ruotsalaista ruokaa.

 

Rosendalin palatsi on vaaleanpunainen kuninkaallinen linna, joka on rakennettu 1800-luvun alussa kuninkaallisten kesäasunnoksi. Kesäisin palatsissa järjestetään opastettuja kierroksia. Lähellä on upea puutarha, missä on viljelty satojen vuosien ajan. Alueella on myymälöitä, joista voi ostaa esimerkiksi taimia tai tuotteita, jotka on valmistettu puutarhan antimista. Tuotteista voi myös nauttia puutarhan kahvilassa.

Lähteet:

https://www.aquaria.se/

https://www.junibacken.se/fi/

http://www.skansen.se/fi/tiere-in-skansen

https://www.vasamuseet.se/fi

https://www.gronalund.com/

http://www.rosendalstradgard.se/

https://www.nordiskamuseet.se/fi

 

 

Jätä kommentti